Een deel van de berg Phang Nga stort in een openbaar park in na een kleine aardbeving

Phang Nga-

Een berg in een openbaar park in het district Mueang Phang Nga stortte in nadat er in de nabije omgeving een aardbeving was gemeld, ondanks dat de aardbeving gering was.

Parkfunctionarissen waarschuwden echter dat de ineenstorting mogelijk te wijten was aan recente zware regenval en niet aan de kleine aardbeving.

Ons vorige verhaal:

Woensdag 26 juni werd een aardbeving gemeldth) in het subdistrict Bang Toei, district Mueang Phang Nga.

Nu voor de update:

De burgemeester van Phang Nga, de heer Choochoat Gaoigoon, vertelde de Phuket Express dat ze op woensdag (26 juni) op ​​de hoogte waren gesteld van de instorting van de rotsen door sporters in het Somdet Phra Srinagarindra Park (Suan Somdet Ya) in het subdistrict Tai Chang, Mueang Phang Nga.th).

Enorme gebroken rotsen werden door de instorting naar beneden gebracht en blokkeerden enkele looppaden in het park. Het gebied werd vanwege de veiligheid tijdelijk afgesloten door ambtenaren voor het grote publiek.

Ondertussen gaf het Geohazard Operation Center van het Department of Mineral Resources meer details aan de Phuket Express over het incident, zoals hieronder te zien.

Het incident wordt een Rock Fall genoemd. De berg bestaat uit kalksteen met een hoge helling en de afgelopen week heeft het hevig geregend. De rots kon zijn eigen zware gewicht niet dragen en stortte vervolgens in. Gelukkig was er niemand in de buurt tijdens de instorting en raakte niemand gewond.

De Phuket Express merkte op dat er geen officiële bevestiging is of het Rock Fall-incident verband houdt met de recente kleine aardbeving in de nabije omgeving.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.