Zwitserse kapper gearresteerd op het eiland Pha Ngan

Soerat Thani –

Een Zwitser werd gearresteerd nadat hij vermoedelijk illegaal aan het werk was in een kapperszaak op het eiland Pha Ngan in Surat Thani.

Dat vertelde de toeristenpolitie van Pha Ngan tegen de Phuket Express op woensdag 26 junith) arresteerden ze een verdachte die alleen werd geïdentificeerd als de heer Oliver, 51, een Zwitsers staatsburger. Hij werd gearresteerd in de Oliver Twist Hair-winkel in het subdistrict Baan Tai.

De arrestatie kwam nadat de politie door een bezorgde burger op de hoogte was gebracht dat een buitenlander een beschermd Thais beroep uitoefende (kapper) en dat de bezorgde burger zich grote zorgen maakte over het overtreden van de Thaise wetten. De kapperszaak werd geadverteerd via Facebook en geboekt via WhatsApp-applicaties.

Oliver vertelde de politie dat hij een werkvergunning heeft als CEO van een bedrijf, maar als kapper werkte. De kapperszaak was negen jaar geopend. De servicekosten voor haarstijlen varieerden van 500 baht tot 4,000 baht.

Oliver werd naar het politiebureau van Koh Pha Ngan gebracht, waar hij werd beschuldigd van werken zonder wettelijke toestemming. De Phuket Express merkt op dat kappers en salonarbeiders een beschermde Thaise bezigheid zijn en dat buitenlanders niet op dit gebied kunnen werken of daarvoor geen werkvergunning kunnen krijgen.

De sociale media hebben de zaak uitvoerig besproken, waarbij veel internetgebruikers zich afvroegen hoe de buitenlander negen jaar lang illegaal had kunnen werken zonder enige voorafgaande juridische aandacht te trekken.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.