Minister van Volksgezondheid bespreekt de herclassificatie van cannabis te midden van sterke publieke steun

nationaal —

Op 26 juni 2024 besprak minister Somsak Thepsuthin van Volksgezondheid de mogelijke herclassificatie van cannabis als verdovend middel van type 5, nadat hij het voorstel had geopend voor openbare raadpleging van 11 tot 25 juni.

Dit volgt op een openbare consultatieperiode van 11 tot 25 juni, tijdens welke ongeveer 100,000 mensen namen deel, waarbij meer dan 80% van de mensen de herindeling zou steunen, zei Somsak.
Om tegemoet te komen aan de zorgen over de conceptaankondiging waarin “in eigen land geproduceerde” cannabis niet wordt gespecificeerd, legde Somsak uit dat daaropvolgende ministeriële regelingen zouden volgen om te verduidelijken wat dit betekent.

Het ontwerp, goedgekeurd door de Narcotics Control Board (NCB), is een voorlopige maatregel om aanhoudende problemen met recreatief gebruik aan te pakken, waarbij gedetailleerde regels moeten worden ontwikkeld via aanvullende wetgeving, zei Somsak.
Met betrekking tot de mogelijke import van niet-narcotische cannabisdelen verduidelijkte Somsak dat het de bedoeling is om dergelijke import niet toe te staan. De uiteindelijke beslissing ligt echter bij de NCB.

Hij nam ook nota van de uitsluiting van cannabis- en hennepzaden van de lijst met verdovende middelen, waarbij hij de noodzaak benadrukte om zich aan te passen aan de internationale normen.
Somsak verklaarde dat medicinale cannabis onder ministeriële regelgeving valt en dat het overheidsbeleid cannabis ondersteunt voor medische, gezondheids- en economische doeleinden. De NCB zal te zijner tijd verdere aankondigingen opstellen.

“Na afsluiting van de openbare consultatie zal de NCB de feedback van ruim 100,000 deelnemers beoordelen. Het definitieve ontwerp zal vervolgens worden voorgelegd aan de NCB, onder voorzitterschap van vice-premier Anutin Charnvirakul. Indien goedgekeurd, zal het ter ondertekening naar de minister van Volksgezondheid worden gestuurd, gevolgd door aanvullende aankondigingen”, legt Somsak uit.

Somsak vermeldde dat de evaluatie ongeveer 30 dagen zou kunnen duren, waarbij de NCB maandelijks zou vergaderen. Het is mogelijk, merkt TPN Media op, dat Anutin, die aan het hoofd staat van de narcoticacommissie en verantwoordelijk was voor de decriminalisering van cannabis, zich zorgen maakt over het opnieuw aanbieden van de plant als verdovend middel en bepaalde garanties wil rond het gemak van het verkrijgen van toestemming voor medische doeleinden. gebruik of een bedrijf dat een medische verkoop- en groeilicentie krijgt.

In reactie op de geplande demonstratie van het netwerk “Shaping the Future of Thai Cannabis” op 8 juli 2024 in het Government House, zei Somsak dat hij openstaat voor discussies. Somsak beweerde dat de meeste exploitanten van cannabisbedrijven geen problemen hebben met het voorstel, aangezien hun focus ligt op de medische verkoop en het gebruik, terwijl recreatieve gebruikers met uitdagingen te maken kunnen krijgen. Het standpunt van de regering is tegen elk recreatief gebruik, merkte Somsak op.

Lees onze gerelateerde artikelen:

Uit onderzoek blijkt dat cannabis de afhankelijkheid van schadelijkere medicijnen helpt verminderen, zegt decaan van de Rangsit-universiteit.

Thaise plaatsvervangend regeringswoordvoerder waarschuwt tegen het opnieuw classificeren van cannabis als verdovend middel en noemt publieke schade.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.