Thailand behoort tot de top 50 van landen wat betreft jeugdgeluk in de Gallup World Poll van 2024

nationaal —

Op 25 juni 2024 kondigde de heer Chai Watcharong, de woordvoerder van de Thaise regering, aan dat de Tourism Authority of Thailand (TAT) het “World Happiness Report 2024: landen waar de jeugd geluk zou kunnen vinden” van de Gallup World Poll heeft onthuld, uitgevoerd in samenwerking met de Verenigde Naties, de Universiteit van Oxford en Gallup.

Thailand behoorde tot de top 50 van landen voor personen onder de 30 jaar, een van de slechts twee landen/economieën van de 143 onderzochte landen die dit onderscheid bereikten. Het onderzoek, uitgevoerd van 2021 tot 2023, evalueerde zes sleutelfactoren: het bbp per hoofd van de bevolking, sociale steun, een gezonde levensverwachting bij de geboorte, de vrijheid om levenskeuzes te maken, vrijgevigheid en percepties van corruptie.

Thailand werd 45e in de categorie onder de 30 jaar. Travel + Leisure Asia, een online reismagazine, benadrukte dat zowel Taiwan als Thailand in de top 50 terecht zijn gekomen. Taiwan staat op de 25e plaats, erkend als de gelukkigste economie in Azië voor jongeren, geprezen om zijn vriendelijke lokale bevolking en bloeiende LGBTQIA+-gemeenschap.

Thailand, op de 45e plaats, werd genoteerd als het op een na gelukkigste land in Azië. Het land werd geprezen om zijn toeristenvriendelijke beleid, inclusief visumvrij reizen en programma's die zich richten op de levensstijl van jongeren, waardoor ze zich kunnen onderdompelen in de levendige cultuur en manier van leven van Thailand.

De Thaise premier Srettha Thavisin uitte zijn tevredenheid en dankbaarheid voor de positie van Thailand in het World Happiness Report 2024. Hij houdt consequent rekening met de behoeften en levensstijlen van de jongere generatie, waarbij hij prioriteit geeft aan beleid dat aansluit bij de moderne tijd en de ambities van de jeugd, aldus Chai.

Bovendien op 18 juni 2024 keurde de Thaise Senaat de Marriage Equality Bill goed, waardoor Thailand het eerste land in de ASEAN en het derde in Azië was dat het homohuwelijk legaliseerde. Dit toont de toewijding van Thailand aan beleid dat de levenskwaliteit van zowel inwoners als toeristen verbetert. De ranglijst benadrukt het succes van het vooruitstrevende beleid van de regering”, besluit Chai.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.