Thaise marinefunctionarissen waarschuwen voor giftige kwallen op het eiland Racha in Phuket

Phuket-

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) heeft zwemmers gewaarschuwd voor blauwe fleskwallen rond het Racha Yai-eiland in Rawai, Mueang Phuket.

Dat vertelde de DMCR dinsdag (25 juni) aan de Phuket Expressth) dat ze door een bootexploitant op het eiland waren geïnformeerd dat een medewerker en twee duikers beiden gewond waren geraakt door blauwe fleskwallen.

De DMCR merkte op dat mensen kwallen niet mogen aanraken. Als een zwemmer is gestoken, kunnen zeewater en azijn, indien beschikbaar, worden gebruikt om de aangetaste huid te wassen en de tentakels te verwijderen. Daarna moet men wat heet water gebruiken om het getroffen gebied gedurende 20 minuten te bedekken om de pijn te verlichten.

Zwemmers die bang zijn om gestoken te worden, moeten vermijden het water in te gaan op stranden met bekende kwallenpopulaties. Zwemmers moeten zich ook bewust zijn van de waarschuwingsvlaggen op het strand en luisteren naar de instructies van de strandwachten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.