Russische staatsburger gearresteerd in Phuket wegens vermeende illegale motorrijlessen

Phuket, Thailand – Op zondag 23 juni heeft de toeristenpolitie van Phuket in Kathu een verdachte aangehouden die alleen werd geïdentificeerd als de heer Roman, een 29-jarige Russische staatsburger. De arrestatie kwam nadat hij op Instagram reclame maakte voor motorrijlessen en positieve recensies kreeg van buitenlandse klanten.

Agenten vonden de heer Roman op een parkeerplaats op een oude drijvende markt, waar hij rijles gaf aan een vrouwelijke buitenlandse klant die een rij-uniform op een motorfiets droeg. De les kostte 2,000 baht voor drie dagen.

De heer Roman vertelde de politie dat hij de Russische vrouw leerde motorrijden.

Hij wordt nu echter beschuldigd van werken zonder wettelijke toestemming en is voor verdere procedure naar het politiebureau van Kathu gebracht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.