Doejong dood aangetroffen in een visnet in Krabi

Krabi–

Een doejong werd dood aangetroffen nadat hij vastzat in een visnet in Ao Nang.

Het Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi National Park Office vertelde de Phuket Express dat op zondag (23 juni)rd) kregen ze van een bootbestuurder te horen dat een doejong dood werd aangetroffen nabij een kust in Ao Nang, Mueang Krabi.

Ze gingen ter plaatse om de vrouwelijke doejong te vinden en vonden haar verstrikt in een visnet. Parkfunctionarissen waren van mening dat de doejong door verdrinking stierf omdat ze niet in staat was naar het wateroppervlak te zwemmen om elke drie tot vijf minuten te ademen.

De functionarissen van het nationale park vertelden de Phuket Express dat er in het gebied in kwestie niet gevist mag worden. Het nationale park heeft een politierapport ingediend bij het politiebureau van Ao Nang om de wetsovertreder te vinden.

De Phuket Express merkt op dat de doejong een van de gereserveerde dieren van Thailand is, die bijna is uitgestorven. Trang is de thuisbasis van veel doejongs omdat er veel zeegras is, maar nu als gevolg van de klimaatcrisis is het zeegras in Trang afgenomen. De doejongs worden nu geëvacueerd naar andere nabijgelegen provincies in de Andaman Zee, waaronder Krabi, Phang Nga en Phuket, om meer zeegras te vinden.

Als reactie op deze crisis heeft de DMCR tien kritieke gebieden aangewezen voor intensievere monitoring- en natuurbehoudsinspanningen om de resterende doejongpopulatie en hun vitale zeegrashabitats te beschermen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.