Strandwachten waarschuwen voor giftige kwallen op de stranden van Phuket

Phuket -

Strandwachten op stranden in Phuket hebben zaterdag (22 juni) gewaarschuwd voor giftige kwallennd).

Badmeesters op Karon Beach in Mueang Phuket en Bangtao Beach in Cherng Talay, Thalang meldden vanochtend dat ze tijdens het recente moessonseizoen veel van de Portugese oorlogsschepen hebben gevonden.

Als een zwemmer is gestoken, kunnen zeewater en azijn, indien beschikbaar, worden gebruikt om de aangetaste huid te wassen en de tentakels te verwijderen. Daarna moet men wat heet water gebruiken om het getroffen gebied gedurende 20 minuten te bedekken om de pijn te verlichten.

Zwemmers die bang zijn om gestoken te worden, moeten het water vermijden op stranden met bekende kwallenpopulaties, zeiden strandwachten. Zwemmers moeten ook letten op vlaggen op stranden en luisteren naar instructies van strandwachten.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.