Phuket Parade Festival toont de Peranakan-cultuur en strijdt om de prijs voor de beste parade ter wereld

Phuket-

Op 22 juni 2024 leidde de heer Sophon Suwannarat, de gouverneur van Phuket, samen met relevante instanties en meer dan 1,600 deelnemers, een grote parade langs Phang Nga Road, Thalang Road en Phuket Road, over een afstand van 1.2 kilometer.

Het paradefestival, gepland van 22 tot 23 juni, heeft tot doel genomineerden te presenteren voor de Grand Pinnacle Awards – City Festival in de categorie World Best Parade van de World International Festivals & Events Association (World IFEA). De resultaten van het Wereld IFEA worden in augustus 2024 officieel bekendgemaakt.
Hoogtepunten van de parade zijn onder meer Peranakan-straatperformancekunst van internationale kunstenaars en 20 multiculturele parades uit 10 andere Peranakan-steden op het schiereiland Maleisië, allemaal gecentreerd rond het thema OVERVLOED. Toeristen kunnen de culturele rijkdom van Singapore, Maleisië, Indonesië en de Peranakan-gemeenschappen ervaren vanuit Phuket en zes andere provincies langs de Andaman Zee.
Het evenement zal naar verwachting ruim 15,000 internationale bezoekers trekken en ruim 300 miljoen baht aan inkomsten genereren.
Ambtenaren van Phuket zijn vastbesloten om het evenement te organiseren volgens internationale normen, waarbij stadslogistiek, wegbeheer en gemeenschapsrelaties worden betrokken. Het evenement zal zich ook richten op het tentoonstellen van artistiek en cultureel erfgoed en tegelijkertijd de economische duurzaamheid bevorderen via het nieuwe ecosysteem.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.