Tarieven voor Thaise nationale parken stijgen naar 1.78 miljard baht, gestimuleerd door de stijging van het aantal buitenlandse toeristen

nationaal —

Op 22 juni 2024 maakte de heer Chaiwat Limlikit-aksorn, de directeur van het National Park Office, de totale inkomsten bekend die werden gegenereerd uit nationale parktarieven van 1 oktober 2023 tot 20 juni 2024, ten bedrage van 1,785,493,410 baht.

Deze inkomsten betekenen een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2023, die in totaal 1,467,641,971 baht bedroegen. De inkomensstijging wordt toegeschreven aan een sterke stijging van het aantal buitenlandse toeristen, gedreven door het Thaise overheidsbeleid ter ondersteuning en bevordering van het toerisme in Thailand.

Chaiwat benadrukte dat Thaise nationale mariene parken, vooral die in de Andaman Zee en de Golf van Thailand, de grootste verdieners zijn. Deze gebieden staan ​​bekend om hun adembenemende oceanische schoonheid, waardoor Thailand een topbestemming is voor internationale toeristen.

De top vijf van inkomstengenererende nationale parken zijn:

  1. Hat Noppharat Thara – Mu Ko Phi Phi National Park, bekend als Phi Phi Islands National Park in Krabi, met 500,866,577 baht.
  2. Similan Islands National Park in Phang Nga, met 243,655,470 baht.
  3. Khao Laem Ya – Mu Ko Samet Nationaal Park in Rayong, met 127,820,710 baht.
  4. Ao Phang Nga Nationaal Park in Phang Nga, met 114,226,610 baht.
  5. Doi Inthanon Nationaal Park in Chiang Mai, met 100,545,505 baht.

De geïnde nationale parkgelden zullen volgens nationale parkfunctionarissen worden gebruikt om verschillende faciliteiten en diensten te verbeteren. De belangrijkste uitgaven omvatten onder meer steun voor ambtenaren van nationale parken en de ontwikkeling van menselijk potentieel, naast andere cruciale gebieden voor de ontwikkeling van nationale parken in heel Thailand.

Chaiwat verzekerde dat het Nationaal Park Departement een commissie heeft opgericht om toezicht te houden op de toewijzing van fondsen om transparantie en verantwoording te garanderen.

TPN-media merkt op dat veel parken andere tarieven in rekening brengen voor Thaise staatsburgers dan voor buitenlandse staatsburgers, wat vaak een bron van controverse en woedende debatten is op sociale-mediaplatforms.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.