Tragisch verkeersongeval in Chumphon: twee dodelijke slachtoffers en meerdere gewonden gemeld

FOTO: Chumphon Kankuson Songkroah reddingsteam

Chumphon, Thailand –

Twee personen zijn om het leven gekomen en 29 anderen hebben verschillende verwondingen opgelopen na een ernstig verkeersongeval waarbij een passagiersbus, een vrachtwagen met aanhanger en twee pick-up trucks betrokken waren in het Tha Sae-district van Chumphon.

Het incident vond plaats in de nacht van 16 juni langs de Phet Kasem Road in het subdistrict Tha Kham. Hulpdiensten werden naar de plaats van het ongeval gestuurd en troffen daar de wrakstukken van de betrokken voertuigen aan. De passagiersbus, die onderweg was van Ranong naar Bangkok, was in botsing gekomen met een vrachtwagen met aanhanger geladen met hout voordat hij werd geraakt door twee pick-up trucks.

Tragisch genoeg werden de buschauffeur en een vrouwelijk bemanningslid ter plaatse dood verklaard. Bij de botsing raakten ook 24 passagiers en vier bemanningsleden van de bus gewond, samen met één persoon uit een van de pick-up trucks. De slachtoffers werden onmiddellijk voor behandeling naar nabijgelegen medische voorzieningen vervoerd. Hun namen zijn niet vrijgegeven door de autoriteiten.

Uit voorlopige rapporten van de vrachtwagenchauffeur blijkt dat hij een U-bocht aan het maken was toen de bus tegen zijn voertuig botste, waardoor de daaropvolgende botsingen met de pick-up trucks ontstonden.

De autoriteiten onderzoeken momenteel de precieze oorzaak van dit tragische ongeval terwijl ze proberen steun te bieden aan de getroffenen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.