Thailand zal op 18 juni het eerste Zuidoost-Aziatische land worden dat de wet inzake huwelijksgelijkheid goedkeurt

nationaal —

Op 16 juni 2024 kondigde mevrouw Radklao Inthawong Suwankiri, de plaatsvervangend woordvoerder van het kabinet van de premier, de komende parlementaire beraadslaging aan over de wet op de gelijkheid van huwelijken op 18 juni.

Na goedkeuring door het parlement zal het wetsvoorstel voor definitieve beraadslaging naar het kabinet en de premier gaan voordat het wordt goedgekeurd door Zijne Koninklijke Majesteit de Koning. Zodra het wetsvoorstel in de Royal Gazette is gepubliceerd, wordt het wetsontwerp na een wachtperiode van 120 dagen, naar verwachting eind 2024.

Lees over de Marriage Equality Bill in Thailand, die onlangs door het lagerhuis is aangenomen en die een belangrijke stap markeert in de richting van de erkenning van gelijke huwelijksrechten voor alle geslachten, met aanzienlijke veranderingen die worden verwacht als deze wet wordt.

Radklao vermeldde ook dat de Thaise premier Srettha Thavisin om 5 uur een viering zal organiseren in het Government House, bijgewoond door Thaise ministers, buitenlandse ambassadeurs, voorstanders van genderdiversiteit en relevante instanties. 

Om 6 uur marcheert een door de LGBTQIAN+-gemeenschap georganiseerde parade naar het Bangkok Art and Culture Centre (BACC) in Pathumwan, Bangkok, met dragshows, livemuziek en toespraken ter ere van de gelijkheid van het huwelijk.

Radklao benadrukte dat veel landen elk jaar in juni de Pride Month vieren als teken van gendergelijkheid. De Thaise regering waardeert de Pride Month-evenementen en heet iedereen welkom om te vieren dat Thailand het derde land in Azië wordt, na Taiwan en Nepal, en het eerste land in Zuidoost-Azië dat de Marriage Equality Bill heeft aangenomen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.