Russische man gearresteerd omdat hij restaurant in Rawai had versierd met beschermde koralen

Rawai-

Een Russische man werd gearresteerd nadat zijn restaurant in Rawai op vrijdag (14 juni) versierd met beschermde koralen werd aangetroffenth).

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat ze van een bezorgde burger op de hoogte waren gebracht dat een restaurant in Rawai koralen als decoratie gebruikte. De DMCR, de toeristenpolitie van Phuket en de politie van Chalong arriveerden kort na de oproep bij het restaurant.

De 46-jarige Russische man presenteerde zichzelf als de eigenaar van het restaurant en de eigenaar van de koralen. De politie heeft 50 beschermde koralen uit het restaurant in beslag genomen. De Phuket Express merkte op dat agenten de naam van de Russische man en de naam van het restaurant niet hadden onthuld.

Agenten legden de Russische man uit dat koraal op de lijst staat van de door Thailand beschermde wilde dieren, waarvan het bezit illegaal is zonder wettelijke toestemming.

Hij werd voor verdere juridische stappen naar het politiebureau van Chalong gebracht. De Phuket Express merkte op dat iedereen die artikel 17 van de Wild Animal Conservation and Protection Act, BE 2562 (2019), overtreedt, een boete van maximaal 500,000 baht of een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar of beide zal krijgen.

Het was niet meteen duidelijk waar de man de koralen vandaan had gehaald.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.