Thaise regering waarschuwt voor zware regenval en mogelijke overstromingen in Thailand van 15 tot 19 juni

nationaal —

Op 14 juni 2024 waarschuwde plaatsvervangend regeringswoordvoerder Karom Phonphonklang het publiek om voorzichtig te zijn vanwege de weersomstandigheden van 15 tot 19 juni.

Karom verklaarde publiekelijk dat de moesson die over de noordelijke en noordoostelijke regio’s loopt naar een lagedrukgebied boven Noord-Vietnam en de Golf van Tonkin, in combinatie met een versterkende zuidwestelijke moesson die de Andaman Zee, Thailand en de Golf van Thailand bedekt, de oorzaak toegenomen regenval en zware regenval in sommige gebieden, vooral in de oostelijke regio.

In de zuidelijke regio zullen de bovenste Andaman Zee en de Golf van Thailand te maken krijgen met gematigde wind en golven, waarbij de bovenste Andaman Zee golven van ongeveer 2 meter hoog heeft, en de lagere Andaman Zee en de Golf van Thailand golven van 1-2 meter hoog hebben. . In gebieden met onweersbuien kunnen golven van meer dan 2 meter hoog zijn.

Van 15 tot 19 juni moeten burgers in heel Thailand zich bewust zijn van de gevaren die gepaard gaan met zware regenval en opgehoopte neerslag, die potentiële plotselinge overstromingen en aardverschuivingen kunnen veroorzaken, vooral in bergachtige gebieden nabij waterwegen en laaggelegen gebieden in het noorden en oosten.

Extra voorzichtigheid is geboden wanneer u door door stormen getroffen gebieden reist. Zeilers in de Golf van Thailand en de Andaman Zee moeten voorzichtig navigeren en zeilen tijdens onweer vermijden, benadrukt Karom.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.