Schildpad legt eieren op het strand van het eiland Samui

Soerat Thani –

Een moeder van een zeeschildpad legde eieren op een strand op het eiland Samui in Surat Thani.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express op donderdag (13 juni).th) kregen ze bericht dat er een spoor van een moeder van een zeeschildpad was gevonden op het strand van Thong Nhan in het subdistrict Maret, in het district Samui.

Ze kwamen aan op het strand en een CCTV-camera op het strand liet zien dat de karetschildpad na middernacht eieren legde. Het nest werd 19 meter uit de kust gevonden. In het nest bevond zich een onbekende hoeveelheid zeeschildpad-eieren.

Het gebied werd niet aangetast door zeewater of slecht weer en de eieren werden niet verwijderd en geteld. Het nest wordt beschermd en bewaakt totdat de eieren uitkomen. Ambtenaren verklaarden dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.