Thai Mango Sticky Rice staat wereldwijd op de tweede plaats van de best beoordeelde gerechten met mango

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft de recente erkenning van de Thaise mangogerechten geprezen, met name Thai Mango Sticky Rice, die door TasteAtlas op de tweede plaats eindigde op de lijst van '2 best beoordeelde gerechten met mango'. Deze prestatie weerspiegelt de wereldwijde bekendheid van Thais eten.

Volgens Chai Wacharonke, regeringswoordvoerder, zet de premier zich in voor het promoten van de Thaise keuken op het wereldtoneel.

TasteAtlas, een toonaangevende culinaire website die bekend staat om zijn ranglijsten en recensies door voedselcritici over de hele wereld, plaatste vijf Thaise mangogerechten in de top 26. Thai Mango Sticky Rice, een populair dessert met zoete mangoschijfjes met kleefrijst van kokosnoot, stond op de tweede plaats. Thaise groene mango met zoete vissaus, gemaakt van knapperige, zure Thaise mango's gecombineerd met een zoete en zoute vissaus, op de 2e plaats.

Andere opmerkelijke Thaise mangogerechten waren onder meer de Thai Mango Spicy Salad op de 11e, de Sweet Fish Sauce zelf op de 16e en de Pickled Mango op de 23e. De premier benadrukte het belang van de unieke smaken, rijke ingrediënten, zorgvuldige bereiding en Thaise creativiteit van Thais eten, die allemaal wereldwijde erkenning hebben gekregen.

De regeringswoordvoerder verklaarde dat de regering de Thaise keuken voortdurend heeft gepromoot als onderdeel van haar zachte machtsstrategie. Dit omvat het presenteren van zowel populaire als minder bekende gerechten om het wereldwijde bewustzijn van de Thaise eetcultuur te vergroten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.