Commentaar van de vice-premier op de opiniepeiling over de herindeling van cannabis

PERSBERICHT:

Anutin Charnvirakul, vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, sprak over de recente aankondiging van Somsak Thepsuthin, minister van Volksgezondheid, om van 15 tot en met 11 juni een 25 dagen durende opiniepeiling te organiseren over de vraag of cannabis opnieuw moet worden geclassificeerd als een verdovend middel. Het ministerie van Volksgezondheid zal de feedback gebruiken om hierover een besluit te nemen.

Anutin, die ook de leider is van de Bhumjaithai-partij, verklaarde dat hij het proces van het ministerie van Volksgezondheid respecteert en zich er niet mee zal bemoeien. Hij benadrukte het belang van het verzamelen van de publieke opinie in een democratie. Hij merkte echter op dat complexe wetenschappelijke kwesties een zorgvuldige afweging vereisen van de inbreng van deskundigen en de publieke opinie.

Hij legde uit dat de decriminalisering van cannabis publieke toegang met regulering mogelijk maakt, terwijl het herclassificeren ervan als verdovend middel de toegang zou beperken, wat de genuanceerde aard van de kwestie benadrukt.

Anutin was de voorstander van de legalisering van cannabis – de belangrijkste campagnebelofte van de Bhumjaithai-partij – tijdens de vorige regering.

Anutin concludeerde dat, hoewel de publieke opinie essentieel is, complexe beleidsbeslissingen genomen moeten worden door gekozen vertegenwoordigers, waarbij de belangen van het land in acht worden genomen. Hij vertrouwt erop dat de minister van Volksgezondheid deze uitgangspunten begrijpt.

Minister Somsak onthulde dat in de eerste twee dagen van de online opiniepeiling meer mensen tegen de herclassificatie van cannabis als verdovend middel waren dan er voorstander van waren. Sommige publieke vertegenwoordigers benadrukken dat een wet die cannabisgebruik reguleert een betere oplossing is dan herclassificatie.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.