Zeeschildpad vast in afval gered op het strand van Phuket

Phuket -

Een zeeschildpad die vastzat in visnetten werd gered op een strand in Thalang.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat dit dinsdag (10 juni) het geval wasth) kregen ze bericht dat er een zeeschildpad, die nog leefde, was gevonden op het Bang Tao-strand, Cherng Talay.

Ze kwamen op het strand aan en vonden een jonge karetschildpad. De schildpad zat vast in kapotte visnetten. De schildpad werd uit het net verwijderd. De schildpad was 25 centimeter breed, 27 centimeter lang en woog twee kilogram.

De schildpad was zwak, mager en uitgedroogd met diepe wonden aan de rechtervoor- en achtervinnen. De schildpad werd voor verdere medische behandeling naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center gebracht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.