Illegale taxichauffeur gearresteerd in Phuket nadat sociale media zijn nationaliteit in twijfel trekken

Phuket -

Een illegale Thaise taxichauffeur werd in Phuket gearresteerd nadat bezorgde burgers online ten onrechte dachten dat hij een Indiër was. Hij had inderdaad de Thaise nationaliteit, maar beschikte niet over de juiste papieren om een ​​legale taxichauffeur te zijn, aldus de politie.

De Phuket Land Transport Officer (PLTO), Chief Atcha Buajan, vertelde de Phuket Express dat op maandag (10 juni)th) hebben functionarissen van de PLTO en de toeristenpolitie van Phuket een onderzoek ingesteld nadat een probleem op sociale media onder hun aandacht was gekomen.

Een niet-geïdentificeerde persoon die het verhaal online deelde, zei dat 'een Indiase taxichauffeur passagiers bedient via een mobiele taxi-applicatie.' Deze man werd vele malen gezien in veel gebieden in Phuket. Dit veroorzaakte online veel discussie omdat dit een gereserveerd beroep is dat uitsluitend voor Thais bestemd is en er voor deze baan geen werkvergunningen voor buitenlanders beschikbaar zijn.

Ambtenaren ontdekten echter dat de rijder met zijn identiteitskaart, geïdentificeerd als de heer Harim Preedasirikun, inderdaad de Thaise nationaliteit heeft. De heer Harim bestuurde zijn persoonlijke motor echter illegaal als taxi, ongeacht of hij een Thai was, zegt de politie. Hij beschikte niet over de juiste vergunning of documentatie om taxichauffeur te zijn.

De Phuket Express merkt op dat Thailand een kleine maar invloedrijke Indiaas/Thaise gemeenschap heeft die Indiaas erfgoed heeft maar de Thaise nationaliteit heeft, vooral in delen van Pattaya en Bangkok.

Hij wordt beschuldigd van het besturen van een persoonlijke motorfiets als illegale taxi (zwart kenteken). De heer Harim kreeg een boete van 2,000 baht en zijn persoonlijke rijbewijs is voor 90 dagen ingetrokken.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.