Twee mannen uit Myanmar gearresteerd tijdens een salon op het eiland Pha Ngan

Soerat Thani –

Twee mannen uit Myanmar werden gearresteerd nadat ze illegaal waren aangetroffen in een salon op het eiland Pha Ngan in Surat Thani.

De politie van Koh Pha Ngan vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week een luxe salon in de buurt van een markt in het subdistrict Koh Pha Ngan hebben geïnspecteerd na klachten van bezorgde burgers over buitenlanders die werk doen dat alleen voor Thaise staatsburgers is bestemd. De politie arresteerde twee mannen uit Myanmar, die alleen werden geïdentificeerd als de heer Zu, 31, en de heer Nay, 28.

De politie arresteerde ook een Thaise vrouw, alleen geïdentificeerd als mevrouw Gingdow, 52, die zichzelf presenteerde als de eigenaar van de salon. Ze gaf tegenover de politie toe dat ze de zaak had gehuurd en vier maanden als salon had geëxploiteerd. Ze gaf ook toe dat ze beide mannen uit Myanmar had ingehuurd om in de salon te werken, ondanks dat ze zich ervan bewust was dat de bezetting alleen voor Thais was.

De drie verdachten werden naar het politiebureau van Koh Pha Ngan gebracht.

De heer Zu en de heer Nay worden beschuldigd van werken zonder wettelijke toestemming. De Phuket Express merkt op dat kappers en salonarbeiders een beschermde Thaise bezigheid zijn en dat buitenlanders niet op dit gebied kunnen werken of daarvoor geen werkvergunning kunnen krijgen.

Mevrouw Gingdow wordt ervan beschuldigd een werkgever te zijn die buitenlanders heeft aangenomen die geen wettelijke werkvergunning hebben.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.