National Water Resources Office geeft waarschuwing voor overstroming vanwege moesson

PERSBERICHT:

Het Office of the National Water Resources maakte bekend dat de zuidwestelijke moesson de Andamanse Zee, Thailand en de Golf van Thailand bedekt, wat in sommige gebieden tot zware en zeer zware regenval heeft geleid, vooral in de noordelijke, noordoostelijke en centrale regio's.

Er zijn overstromingswaarschuwingen afgegeven voor 4-11 juni 2024 voor de volgende regio's:

Noordelijke regio: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Tak, Phitsanulok en Phetchabun.

Bovenste noordoostelijke regio: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Chaiyaphum en Khon Kaen.

Centrale regio: Kanchanaburi, Ratchaburi, Phetchaburi, Prachinburi, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

Het Department of Disaster Prevention and Mitigation heeft met deze 23 provincies samengewerkt om zich voor te bereiden op mogelijke zware regenval die zou kunnen leiden tot plotselinge overstromingen, bosafvoer en stilstaand water. Autoriteiten krijgen de opdracht om 24 uur per dag, 7 dagen per week, toezicht te houden op weersgerelateerde rampen, met name door de neerslagniveaus in elk gebied nauwlettend in de gaten te houden en zones met een hoog risico te monitoren op zware of opeenhopingen van regenval die overstromingen kunnen veroorzaken.

Als zware regenval een risico op gevaar met zich meebrengt, moeten provinciale gouverneurs voor natuurlijke toeristische trekpleisters de verantwoordelijke instanties opdracht geven waarschuwingen te geven en de toegang tot de getroffen gebieden te beperken. Bovendien moeten er 24 uur per dag ambtenaren in deze risicogebieden gestationeerd zijn.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.