UPDATE: Beroemde voormalig ontsnapte gevangene geëscorteerd naar gevangenis in Nonthaburi

nietthaburi –

Een prominente ontsnapte gevangene die in Indonesië was gearresteerd, werd overgebracht naar een centrale gevangenis in Nonthaburi.

Onze eerdere verhalen:

De politie is op zoek naar een Thaise gevangene die ontsnapte terwijl hij in oktober 2023 werd behandeld in een ziekenhuis in Nakhon Si Thammarat.

Het Thaise Ministerie van Correcties heeft het bedrag van de beloning verhoogd van 100,000 baht naar 1,000,000 baht voor iedereen die details geeft die leiden tot de arrestatie van een prominente ontsnapte gevangene in Zuid-Thailand.

Een mannelijke verdachte die een prominente gevangene in Nakhon Si Thammarat hielp een ziekenhuis te ontvluchten en de politie te ontwijken, werd gearresteerd terwijl de gevangene zelf nog op de vlucht was.

Een prominente ontsnapte gevangene in Nakhon Si Thammarat leeft nog steeds na een langdurig vuurgevecht met de Thaise politie op een bergketen in Trang.

Een prominente ontsnapte gevangene in Nakhon Si Thammarat, die vorig jaar een gewaagde ontsnapping maakte en later betrokken raakte bij een vuurgevecht met de politie, en opnieuw ontsnapte, werd naar verluidt op donderdag (30 mei) in Indonesië gearresteerd.th).

Een prominente ontsnapte gevangene arriveerde rechtstreeks vanuit Indonesië op de internationale luchthaven Nakhon Si Thammarat.

Nu voor de update:

Dat meldt het Centraal Recherchebureau (CIB) woensdag (5 juni).th) dat de eerder ontsnapte gevangene, Chaowalit Thongduang, ook bekend als 'Pang Nanod', met een Royal Thai Police-vliegtuig op de internationale luchthaven Don Mueang in Bangkok arriveerde.

Hij werd door de Hanuman Special Forces Unit naar de Bang Kwang Central Prison in Nonthaburi geëscorteerd, waarbij de politie geen enkel risico nam vanwege de twee eerdere succesvolle ontsnappingspogingen van Pang en het feit dat hij een aanzienlijk netwerk van sympathisanten heeft, vooral in Zuid-Thailand.

Pang leek ondanks zijn arrestatie verrassend ontspannen en kalm, hij maakte zelfs grapjes met de Indonesische politie en glimlachte op video en foto's. Dit heeft niets bijgedragen aan de ontspanning van de Thaise functionarissen die honderden politieagenten en teams hebben ingezet om Pang naar de gevangenis te brengen.

Pang zat eerder in de gevangenis in Zuid-Thailand, dichter bij zijn huis, maar zal nu volgens het ministerie van Justitie in een streng beveiligde zone verblijven in de centrale gevangenis van Bang Kwang, waar het minder waarschijnlijk is dat hij hetzelfde niveau van bescherming zou krijgen. invloed die hij eerder had.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.