Uit Thais onderzoek blijkt algemene tevredenheid over de overheid: 44.3 procent zeer tevreden, slechts 2 procent volledig ontevreden

Nationaal—

Op 4 juni 2024 rapporteerden Thaise nationale media de resultaten van een zes maanden durend onderzoek naar de publieke opinie over de prestaties van de overheid, uitgevoerd door het Thaise Ministerie van Digitale Economie en Samenleving tussen 22 april en 15 mei 2024.

De enquête verzamelde via directe interviews informatie van 6,970 personen van 16 jaar en ouder.

Er werd onthuld dat meer dan 83.9% van de respondenten openbare informatie van de overheid ontving en regelmatig volgde. Hiervan kreeg 69.6% toegang tot informatie via televisie, 46.2% via Facebook, 23.8% via overheidswebsites, 16% via kennissen en familieleden, en 15.5% via Line.

De algehele tevredenheid over de activiteiten van de Thaise overheid was gemengd: 44.3% van de respondenten was zeer tevreden, 39.6% was matig tevreden, 14.1% toonde weinig tot geen tevredenheid en 2% was ontevreden.

Met name individuen uit Zuid-Thailand, mensen met een laag inkomen en mensen zonder bachelordiploma waren meer tevreden over de overheid dan andere groepen.

Het Thaise overheidsbeleid dat de meeste goedkeuring kreeg, was het gezondheidszorgprogramma van 30 baht (68.4%), het schuldenopschortingsbeleid voor boeren (38.9%) en het beleid ter stimulering van het toerisme (33.1%).

Wat betreft dringende maatregelen die de regering prioriteit zou moeten geven, benadrukte 75.3% van de respondenten de noodzaak om de prijzen van consumentenproducten onder controle te houden, 46.6% wees op de maatregel om de elektriciteitsrekening te verlagen, 29.5% riep op tot verlagingen van de brandstofprijzen, 26.3% benadrukte de aanpak van illegale stoffen, en 16.9% suggereerde oplossingen voor lage landbouwprijzen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.