Regering gaat Thailand omvormen tot hub voor geschoolde buitenlandse werknemers

PERSBERICHT:

De regering heeft een strategisch plan geïnitieerd om Thailand om te vormen tot een knooppunt voor geschoolde buitenlandse werknemers, het economische concurrentievermogen te vergroten en duurzame groei te garanderen. Onder leiding van premier Srettha Thavisin zal het initiatief leiden tot de introductie van verschillende nieuwe visumcategorieën om mondiaal talent aan te trekken.

Uit officiële gegevens van de Board of Investment (BOI) blijkt dat Thailand werkvisa en werkvergunningen heeft afgegeven aan meer dan 56,000 buitenlandse experts die betrokken zijn bij projecten die investeringen bevorderen. Bovendien telt het visumprogramma voor langdurig ingezetenen (LTR) nu meer dan 4,000 houders uit diverse landen, waaronder de VS, Rusland, het VK, China, Duitsland, Japan en Frankrijk. Dit specifieke type visum is bedoeld voor specialisten, externe werknemers, rijke individuen en gepensioneerden met metgezellen, en biedt voordelen zoals een verblijf van tien jaar, aanzienlijke belastingverlagingen voor specialisten en minder frequente immigratiecontroles.

Regeringswoordvoerder Chai Wacharonke onthulde dat er momenteel 2,170 personen zijn met slimme visa, wat bekwame professionals, investeerders en ondernemers in belangrijke sectoren aantrekt, voornamelijk uit de VS, Rusland, het VK, Japan en Duitsland.

Volgens Chai zal het komende “Destination Thailand Visa” (DTV), dat deze maand gelanceerd zal worden, naar verwachting ook nog meer buitenlanders met digitale vaardigheden aantrekken, waardoor de aantrekkingskracht van Thailand als bestemming voor professionals verder wordt vergroot.

Om de komst en integratie van buitenlands talent te vergemakkelijken, heeft de BOI samengewerkt met het Immigratiebureau en het Ministerie van Arbeid om het One Start One Stop Investment Center (OSOS) op te richten om de administratieve procedures voor buitenlandse specialisten en investeerders te vereenvoudigen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.