Phuket-zeeschildpad dood aangetroffen met plastic erin

Phuket-

Een zeeschildpad werd dood aangetroffen op een strand in Thalang, Phuket. Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) ontving op woensdag 5 juni een melding over het trieste incident van een hotelmedewerker op Surin Beach in Cherng Talay.

Bij aankomst vonden ze een mannelijke groene schildpad van 48.5 centimeter lang, 47 centimeter breed en zeven kilo zwaar. Ondanks dat er geen externe verwondingen waren, begon de schildpad te ontbinden.

Een autopsie onthulde plastic in de darmen van de schildpad, waarvan wordt aangenomen dat dit de doodsoorzaak is. Dit ongelukkige incident benadrukt het aanhoudende probleem van de vervuiling van de zee.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.