Thailand trekt meer Indiase toeristen als gevolg van de visumvrije verlenging

PERSBERICHT:

Regeringswoordvoerder Chai Wacharoke maakte bekend dat Thailand meer Indiase toeristen heeft aangetrokken als gevolg van de visumvrije maatregel. Het Thaise kabinet keurde eerder de verlenging goed van een tijdelijke visumvrijstelling voor bezoekers uit India van maximaal 30 dagen, van 11 mei 2024 tot 11 november 2024. Als gevolg hiervan zijn de zoekopdrachten naar Thailand op het platform Airbnb, een online marktplaats voor accommodatie, gestegen ruim 200% ten opzichte van het aantal in 2023. Airbnb stelt dat Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Krabi en Koh Samui de vijf meest gezochte bestemmingen in Thailand zijn.

Onlangs heeft de regering drie fasen van visum- en reisfacilitatiemaatregelen goedgekeurd om de Thaise economie en het toerisme te stimuleren. De kortetermijnmaatregelen die naar verwachting eind juni van kracht zullen worden, zijn onder meer:

1) Verlenging van de visumvrijstelling voor toeristen en zakelijke bezoekers voor een periode van maximaal 60 dagen (van de periode van 30 dagen) voor paspoorthouders uit 93 landen/regio's;

2) Het verhogen van het aantal landen/regio's waarvan de paspoorthouders in aanmerking komen voor Visa on Arrival (VOA) van 19 naar 31;

3) Introductie van het nieuwe Destination Thailand Visa (DTV) voor langdurig reizen, ‘digitale nomaden’ en deelnemers aan bepaalde culturele activiteiten, met een verblijfsduur van maximaal 180 dagen per bezoek, op basis van meerdere binnenkomsten binnen een bepaalde periode van vijf jaar.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.