Thailand verscherpt de straffen voor rijden onder invloed 

PERSBERICHT:

De regering heeft inspanningen ondernomen om de straffen voor dronken bestuurders die verwondingen en verkeersongevallen veroorzaken te verscherpen. De Don't Drive Drunk Foundation (DDD) heeft onlangs een petitie ingediend bij de commissie van het Huis van Afgevaardigden die het amendement op de Alcohol Control Act bestudeert, waarin wordt gepleit voor zwaardere straffen voor degenen die worden beschuldigd van overtredingen die verband houden met rijden onder invloed.

In het verzoekschrift wordt voorgesteld dat inrichtingen die alcohol verkopen aan minderjarigen die betrokken zijn bij een ongeval met rijden onder invloed en de dood tot gevolg hebben, zowel civiel als strafrechtelijk vervolgd kunnen worden, en dat hun vergunning zal worden ingetrokken. Bovendien zouden de exploitanten van dergelijke inrichtingen verplicht zijn slachtoffers van rijden onder invloed te vergoeden.

De stichting heeft er bij de commissie op aangedrongen om samen te werken met ondernemers om een ​​fonds op te richten om hulp te bieden aan mensen die getroffen zijn door overmatig alcoholgebruik, met name dronken bestuurders. De commissie is nu van plan de petitie van de groep vóór de volgende zitting, die in juli van start gaat, aan het Huis van Afgevaardigden voor te leggen.

De commissie heeft ook generaal Achirawit Suwanpesat, een voormalig plaatsvervangend hoofd van de politie, geraadpleegd over hoe de betrouwbaarheid van de wet kan worden verbeterd en omkoping door overheidsfunctionarissen kan worden voorkomen. De 42 leden tellende commissie heeft zich gecommitteerd aan het ontwikkelen van de beste en eerlijkste oplossingen die merkbare verbeteringen voor het publiek opleveren.

De gewijzigde wet zal naar verwachting de samenleving als geheel ten goede komen, aangezien deze door meer dan één politieke groepering of partij wordt gesteund. De commissie zal de wetswijzigingen en de noodzakelijke steun vanuit de particuliere sector bespreken met minister Somsak Thepsutin van Volksgezondheid.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.


Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.