Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: nieuwe maatregelen voor visumuitgifte en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van vorige week, maandag 27 mei, tot zondag 2 juni 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

  1. Premier Srettha Thavisin benadrukte het belang van sociale diversiteit, ongeacht leeftijd, geslacht, religie, nationaliteit of sociale status.

Bangkok Pride plaatste een bericht op X en nodigde het publiek uit voor het Bangkok Pride Parade-festival op 1 juni 2024, langs Rama I Road in Pathumwan.

De Thaise premier Srettha Thavisin zat het Bangkok Pride Festival 2024 voor, georganiseerd door Bangkok Pride en de regering van Bangkok.

Fijne Pride-maand!

2. Woordvoerder van de Thaise regering, Chai Watcharong, heeft na een kabinetsvergadering nieuwe maatregelen en richtlijnen voor de afgifte van visa aangekondigd om het toerisme te bevorderen en de Thaise economie te stimuleren.

Veel specifieke details van de visa en mogelijk extra vereisten en mogelijke regelgeving moeten op het moment van schrijven nog worden verduidelijkt of vrijgegeven en wachten nog steeds op de vrijgave van deze informatie, die begin juni zal plaatsvinden.

3. Thaise nationale media meldden dat een advocaat die de voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra vertegenwoordigde, het kantoor van de procureur-generaal bezocht om uitstel aan te vragen van een hoorzitting gepland om 9 uur op 29 mei, in een zaak waarbij sprake was van beschuldigingen van politieke misdaden op grond van Sectie 112, ook wel bekend als als Lese Majeste.

Volgens de advocaat heeft Thaksin naar verluidt COVID-19 opgelopen en hebben artsen hem geadviseerd te rusten en tot 3 juni 2024 onder observatie te blijven.

4. Lokale media in Chiang Mai meldden dat een rode kangoeroe ontsnapte uit de dierentuin van Chiang Mai en werd opgemerkt door een chauffeur op de weg Doi Suthep-Pui National Park, Chiang Mai.

Er is geen verdere informatie over hoe de kangoeroe uit de dierentuin ontsnapte. Helaas werd de kangoeroe later dood aangetroffen op de bodem van een waterval en wordt aangenomen dat hij mogelijk per ongeluk is gevallen.

5. Een prominente ontsnapte gevangene in Nakhon Si Thammarat, die vorig jaar een gewaagde ontsnapping maakte en later betrokken raakte bij een vuurgevecht met de politie, en opnieuw ontsnapte, werd naar verluidt op donderdag (30 mei) in Indonesië gearresteerd.th).

Hij was “op vakantie” op Bali toen hij ruzie kreeg met een Indonesische vrouw, wat er uiteindelijk toe leidde dat de politie werd opgeroepen en werd gearresteerd. De Indonesische regering bereidt zich voor om hem op een speciale zwaarbewaakte vlucht terug te sturen naar Thailand, waar hij zal worden vastgehouden in Bangkok en niet in verder afgelegen gevangenissen uit zijn gebied waar hij mogelijk sympathisanten heeft.

Bedankt en tot volgende week!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.