Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Thaise politie treedt hard op tegen buitenlanders die illegaal bedrijven bezitten, en meer

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de belangrijkste lokale verhalen in Phuket en nabijgelegen provincies.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 27 mei tot en met zondag 2 juni 2024

  1. Een 15-jarige jongen heeft maandag (27 mei) zijn oom doodgestoken in Sri Sunthornth).

De politie van Thalang vertelde de Phuket Express dat de heer E. is aangeklaagd voor het veroorzaken van de dood door mishandeling, maar dat hij, omdat hij minderjarig is, uiteindelijk waarschijnlijk met mindere aanklachten zal worden geconfronteerd.

2. Een gevecht na de wedstrijd brak uit in een boksstadion in Patong na een Thaise bokswedstrijd tussen concurrenten uit Rusland en Ierland.

De betrokken personen verzamelden zich later op het kantoor van een districtsambtenaar, omhelsden elkaar en boden hun excuses aan voor het incident.

3. Een Zweedse man werd op de internationale luchthaven van Phuket gearresteerd wegens overschrijding van de verblijfsduur van 113 dagen.

Immigratieambtenaren arresteerden een 41-jarige Zweedse man in de internationale terminal op de luchthaven. Er werd geen verdere informatie gegeven.

4. Twee Chinese mannen en een man uit Myanmar werden gearresteerd nadat ze betrapt waren op het installeren van kabeltelevisie in een appartement in Phuket Town.

Alle drie de mannen hebben een toeristenvisum. Ze gaven tegenover de politie toe dat ze niet over een legale werkvergunning beschikten.

5. In een ingrijpend optreden genaamd 'Operatie Nominee Sweep' heeft het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) in totaal 104 personen gearresteerd, waaronder 67 Russische staatsburgers en 37 Thais, vanwege hun betrokkenheid bij een uitgebreid netwerk van bedrijven met buitenlandse aandeelhouders.

De arrestatie van een Russische vrouw en haar Thaise medewerkers leidde tot de bredere aanhouding van 231 verdachten die verband hielden met de genomineerde operaties. Hoewel het algemeen gebruikelijk is om een ​​Thaise genomineerde te gebruiken of iemand geld te betalen om contracten te ondertekenen en licenties te krijgen, is het illegaal om de echte buitenlandse eigenaar van een bedrijf in Thailand te vermommen.

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.