Zeeschildpad legt 88 eieren op het strand van Phang Nga

Phang Nga-

Een groene zeeschildpad legde 88 eieren op een strand in het Similan National Park.

Een medewerker van het Mu Ko Similan Nationaal park vertelde de Phuket Express dat ze dinsdagochtend (4 juni) de sporen van een moederzeeschildpad op een strand in het nationale parkgebied hadden gevonden.

Uiteindelijk vonden ze het nest van de zeeschildpad. In het nest vonden ze 88 groene schildpadeieren. De eieren werden verplaatst naar een veilig gebied op het strand. Het nest wordt ook beschermd tegen het weer en andere dieren. De parkfunctionarissen verklaarden dat de babyzeeschildpadden binnen ongeveer 60 dagen zouden moeten uitkomen.

Relevant artikel:

De Similan-eilanden en het eiland Surin in het Kuraburi-district van Phang Nga zijn tijdelijk gesloten voor toerisme.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.