EZY Airlines wordt gelanceerd in Zuid-Thailand

PERSBERICHT:

Het Thaise luchtvaartbedrijf M-Landarch, onder leiding van CEO Dhanee Dharapak, gaat EZY Airlines oprichten, gericht op welvarende lokale reizigers in de zuidelijke regio van Thailand. M-Landarch, opgericht in 2005, is gespecialiseerd in de verkoop van luchtvaartsoftware en Cessna-vliegtuigen en rapporteerde vorig jaar een omzet van 296 miljoen baht en een nettowinst van 13 miljoen baht. Het bedrijf wil nu nog eens 200 miljoen baht binnenhalen om EZY Airlines als nieuwe entiteit te registreren.

Gepositioneerd als een ‘vliegende shuttlebus’, zal EZY Airlines de activiteiten stroomlijnen door in eerste instantie slechts twee piloten in dienst te nemen en af ​​te zien van diensten aan boord, zoals stewardessen en maaltijden. De luchtvaartmaatschappij heeft al een Air Operator License verkregen van de Civil Aviation Authority of Thailand en streeft ernaar om in juli een Air Operator Certificate te ontvangen na voltooiing van de noodzakelijke audits.

EZY Airlines is van plan om in oktober charterdiensten te lanceren vanaf de luchthaven Hat Yai en lijnvluchten tegen juli 2025 naar verschillende bestemmingen, waaronder Phuket, Nakhon Si Thammarat, Surat Thani en Betong in Yala. De ticketprijzen zullen naar verwachting variëren tussen de 1,900 en 3,900 baht, afhankelijk van de bestemming.

De luchtvaartmaatschappij verwacht tegen 2026 haar vloot uit te breiden tot vijf vliegtuigen, en tegen 2028 tot negen, met als doel Hua Hin in de tweede uitbreidingsfase op te nemen. De luchtvaartmaatschappij zal de eerste vijf vliegtuigen rechtstreeks kopen, terwijl daaropvolgende acquisities zullen worden gefinancierd via strategische partnerschappen met andere investeerders.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.