Thailand gaat dienen als decor voor ‘Jurassic World 4’

PERSBERICHT:

Thailand is gekozen om als decor te dienen voor ‘Jurassic World 4’, het nieuwste vervolg in de wereldwijd gevierde Jurassic Park-franchise. Volgens Jaturon Phakdeewanit, directeur-generaal van het Ministerie van Toerisme, zal de productie van de film plaatsvinden van 13 juni tot 16 juli op meerdere locaties, waaronder Bangkok, Krabi, Trang, Phang Nga, Phuket en Chiang Mai.

Jaturon merkte op dat het filmproject naar verwachting naar schatting 650 miljoen baht in de economie van het land zal injecteren, en bedrijven zal ondersteunen die verband houden met verhuur van apparatuur, accommodatie, zaalhuur, transport, COVID-19-veiligheidsmaatregelen en cateringdiensten.

De Hollywood-crew maakt ook gebruik van het stimuleringsprogramma van de overheid voor buitenlandse films, dat een korting van 20% biedt aan internationale producties die meer dan 100 miljoen baht in het land investeren.

Een prominente filmlocatie is de Huai To Waterfall in het Khao Phanom Bencha National Park in de provincie Krabi. Het productieteam zal daar minimaal een week filmen. De nationale parkautoriteiten zijn momenteel bezig met de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat de productie tijdens de opnameperiode soepel en efficiënt verloopt.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.