De luchthaven van Phuket staat op het punt een grote uitbreiding te ondergaan

PERSBERICHT:

Phuket Airport staat op het punt een grote uitbreiding te ondergaan met de bouw van een nieuwe internationale terminal, die naar verwachting de capaciteit zal vergroten van 12.5 miljoen passagiers per jaar naar 18 miljoen. Luchthavendirecteur Monchai Tanod bevestigde dat de ontwerpfase voor de nieuwe terminal aan de gang is en dat de voltooiing dit jaar wordt verwacht.

De behoefte aan uitbreiding wordt gedreven door het huidige verkeer op de luchthaven, dat bijna overeenkomt met het niveau van vóór COVID-19. Vorige maand verwerkte Phuket Airport ongeveer 16,000 binnenlandse passagiers per dag, wat neerkomt op 90% van het binnenlandse verkeer van vóór de pandemie. Het internationale verkeer heeft de eerdere niveaus al overtroffen, met gemiddeld 22,000 aankomsten en vertrekken per dag, 7% meer dan in 2019.

Monchai verwacht dat het aantal passagiers dit jaar het totaal van 2019 miljoen in 18 zal bereiken of overschrijden. De nieuwe terminal, die naar verwachting in 2026 met de bouw zal beginnen en binnen drie jaar voltooid zal zijn, is ontworpen om de capaciteit en efficiëntie van de afhandeling van internationale vluchten te vergroten.

Naast de nieuwe terminal zijn er ook plannen voor een speciale terminal voor watervliegtuigen, onderdeel van een bredere visie om de faciliteiten van de luchthaven uit te breiden en te moderniseren. De Airports of Thailand (AOT) hebben voor deze ontwikkeling een budget van 6 miljard baht uitgetrokken.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.