Nigeriaanse man gearresteerd wegens te lang verblijf van 276 dagen op het eiland Pha Ngan

Koh Phangan-

Een Nigeriaanse man werd op het eiland Pha Ngan in hechtenis genomen omdat hij zijn visum 276 dagen had overschreden na beschuldigingen van intimidatie om gratis accommodatie en maaltijden te krijgen.

De toeristenpolitie van Pha Ngan meldde aan The Phuket Express dat ze op vrijdag 31 mei een verdachte hadden aangehouden die alleen werd geïdentificeerd als de heer Benjamin, een 35-jarige Nigeriaan, in een hotelkamer in het subdistrict Thong Sala. Bij aankomst van de agenten vertoonde hij verdacht gedrag en bij inspectie van zijn paspoort bleek dat de heer Benjamin aanzienlijk te lang in Thailand was gebleven.

Uit verder onderzoek bleek dat de heer Benjamin naar verluidt lokale hotelexploitanten had bedreigd, waarbij hij beweerde lid te zijn van de Nigeriaanse maffia, om hen te dwingen gratis kamers en voedsel ter beschikking te stellen. Zijn pogingen waren echter niet succesvol.

De heer Benjamin werd begeleid naar het politiebureau van Koh Pha Ngan, waar hij de overtreding van de toegestane verblijfsduur en de daarmee samenhangende beschuldigingen erkende. Hij wordt nu aangeklaagd voor zijn inbreuk op de immigratiewetgeving.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.