UPDATE: Ontsnapte gevangene in Nakhon Si Thammarat gearresteerd in Indonesië     

Thailand -

Een prominente ontsnapte gevangene in Nakhon Si Thammarat, die vorig jaar een gewaagde ontsnapping maakte en later betrokken raakte bij een vuurgevecht met de politie, en opnieuw ontsnapte, werd naar verluidt op donderdag (30 mei) in Indonesië gearresteerd.th).

Onze eerdere verhalen:

De politie is op zoek naar een Thaise gevangene die ontsnapte terwijl hij in oktober 2023 werd behandeld in een ziekenhuis in Nakhon Si Thammarat.

Het Thaise Ministerie van Correcties heeft het bedrag van de beloning verhoogd van 100,000 baht naar 1,000,000 baht voor iedereen die details geeft die leiden tot de arrestatie van een prominente ontsnapte gevangene in Zuid-Thailand.

Een mannelijke verdachte die een prominente gevangene in Nakhon Si Thammarat hielp een ziekenhuis te ontvluchten en de politie te ontwijken, werd gearresteerd terwijl de gevangene zelf nog op de vlucht was.

Een prominente ontsnapte gevangene in Nakhon Si Thammarat leeft nog steeds na een langdurig vuurgevecht met de Thaise politie op een bergketen in Trang.

Nu voor de update:

Het nieuws werd donderdagmiddag (30 mei) voor het eerst bekendgemaakt door de Thaise premier Srettha Thavisin. Hij verklaarde dat hij door de Thaise minister van Justitie was geïnformeerd dat 'Pang Nanod' in Indonesië is gearresteerd. De Koninklijke Thaise Politie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken werken samen met Indonesische functionarissen.

De minister van Justitie, Tawee Sodsong, maakte later meer details bekend. Pang werd donderdagochtend (30 mei) op ​​Bali gearresteerdth). Hij was “op vakantie” op Bali toen hij ruzie kreeg met een Indonesische vrouw, wat er uiteindelijk toe leidde dat de politie werd opgeroepen en werd gearresteerd. Pang gebruikte een vals paspoort toen hij Indonesië binnenkwam en er verbleef. Hij zal worden teruggebracht naar Thailand.

Ambtenaren onderzoeken ook of er een verband is met het incident 14 mei 2024. Bij dit incident hebben politieagenten van Mueang Phatthalung drie Indonesische mannen gered nadat ze voor losgeld waren ontvoerd door een groep Thaise individuen in Mueang, Phatthalung, merkte minister Tawee op.

De Phuket Express merkte op dat Phatthalung de geboorteplaatsprovincie is van de gevangene, Pang Nanod. 'Nanod' is de naam van een subdistrict in Phatthalung City dat zijn alias wordt na zijn bijnaam 'Pang'.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.