Jonge Indiërs zorgen voor een stijging in het aantal reizen naar Thailand, waarbij generatie Z en millennials 80 procent van de boekingen van Indiase gasten op Airbnb voor hun rekening nemen

Bangkok, Thailand, 29 mei 2024 - Uit nieuwe gegevens van Airbnb blijkt dat tussen 2022 en 2023 de boekingen in Thailand door Indiase gasten op Airbnb met meer dan 60 procent zijn gestegen op jaarbasis*, en een opvallende stijging van de belangstelling tijdens de recente lange Holi- en Paasweekends, toen het aantal zoekopdrachten van Indiase gasten naar een verblijf in Thailand tijdens deze periode met meer dan 200 procent toenam.**

Volgens gegevens van het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport is India de vijfde grootste inkomende markt voor Thailand. Deze groeiende belangstelling onder Indiase reizigers wordt toegeschreven aan het visumvrije beleid van de regering en aan de regering bevestigt een verlenging van zes maanden tot 11 november 2024. Van hun favoriete bestemmingen tot het soort verblijf dat ze verkiezen, reizigerstypes en demografische gegevens: Airbnb deelt de nieuwste gegevens over reistrends tussen India en Thailand.

Deze stijging van de belangstelling voor reizen op Airbnb kan worden veroorzaakt door de veranderende demografische situatie in India en een nieuwe, meer reislustige jongere generatie, met Gen Z en Millennial Indiase gasten zijn goed voor 80 procent van de boekingen in 2023*. India heeft de grootste populatie Gen Z's en Millennials ter wereld, dus het is niet verwonderlijk dat jongeren ook in India de kern vormen van de populariteit van Airbnb.

De stads- en strandbestemmingen van Thailand vormden de top 5 meest geboekte bestemmingen door Indiase gasten op Airbnb:***

  • Bangkok
  • Phuket
  • Chiang Mai
  • Krabi
  • Samui

Het verlangen naar strand- en stadsuitjes komt ook tot uiting in de verblijven die door Indiase gasten worden gekozen – de meest geboekte Airbnb-categorieën in Thailand door Indiase gasten waren Zwembad, Tropisch, Bij een strand, Bij een nationaal park en Iconische stad. ***

Op basis van Airbnb-boekingen door Indiase gasten waren Duo- en Solo-reizigers het grootste reizigerstype, terwijl kleine groepen (3-5 pax) en middelgrote groepen (5 pax+) het snelst groeiden, met een stijging van ongeveer 67 procent en 68 procent jaar- respectievelijk op jaarbasis* in 2023.

“Reizigers uit India blijven op Airbnb hun liefde voor Thailand tonen met een groeiende interesse in het verkennen van bestemmingen in het hele land. Naast enkele van de topbestemmingen van Thailand zien we Indiase gasten ook minder bekende gebieden verkennen en een meer inclusief toerisme in Thailand ondersteunen dat economische kansen verspreidt naar meer mensen op meer plaatsen, niet alleen in de grote steden”, aldus Amanpreet Bajaj, algemeen directeur van Airbnb voor Zuidoost-Azië, India, Hong Kong en Taiwan.

“De uitbreiding door de Thaise regering van de visumvrijstelling voor burgers van beide landen zal het inkomend toerisme verder ondersteunen en stimuleren. Er is een grote belangstelling voor Thailand onder Indiase reizigers en we zullen de toeristische initiatieven van Thailand blijven steunen en helpen om Thailand top of mind te maken onder Indiase reizigers.”

Hierbij geven we de voorkeur aan strandbestemmingen en zwembadvilla's. Hier volgen een aantal van de meest verlangde verblijven bij Indiase gasten op Airbnb in 2023:

*Gebaseerd op de boekingsgegevens van Indiase gebruikers voor 2023 versus 2022. Gasten van Gen Z zijn tussen de 18 en 29 jaar oud en Millenial-gasten zijn tussen de 30 en 39 jaar oud.

**Gebaseerd op de zoekgegevens van Indiase gebruikers voor het lange Holi- en Paasweekend met incheckdata tussen 23 maart en 31 maart 2024, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

***Gebaseerd op de boekingsgegevens van Indiase gebruikers voor 2023.

Gesponsord/advertorial

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.