Ministerie van Binnenlandse Zaken roept op tot onmiddellijke actie om e-sigaretten uit te roeien

PERSBERICHT:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat het een urgent beleid is om e-sigaretten uit te roeien, naar aanleiding van consistente dagelijkse berichten over inbeslagnames van e-sigaretten door administratieve ambtenaren.

Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Anutin Charnvirakul heeft de dringende noodzaak benadrukt om e-sigaretten uit te roeien, na consistente berichten over inbeslagnames van e-sigaretten door administratieve functionarissen.

Anutin verklaarde dat de kwestie misschien klein lijkt, maar dat het een aanzienlijk nationaal probleem is. De Non-Smoking Campaign Foundation meldde onlangs dat kinderen vanaf 10 jaar verslaafd raken aan e-sigaretten. Hij benadrukte dat e-sigaretten een negatieve invloed hebben op de hersenontwikkeling van kinderen. “Kinderen zijn de toekomst van de natie”, zei hij, eraan toevoegend dat e-sigaretten de mondiale concurrentiepositie van Thailand belemmeren vanwege het grote aantal Thaise kinderen dat eraan verslaafd is.

Minister Anutin zei dat artsen van het ministerie van Volksgezondheid het er unaniem over eens zijn dat e-sigaretten gevaarlijk zijn en geen voordelen bieden. Hij merkte op dat e-sigaretten net zo schadelijk zijn als traditionele sigaretten, omdat ze nicotine bevatten, wat verslaving veroorzaakt.

De afwezigheid van nicotine leidt tot ontwenningsverschijnselen, die de mentale focus en concentratie beïnvloeden. E-sigaretten zijn alarmerender vanwege hun gemakkelijke toegankelijkheid en hoge verslavingspercentages, vooral onder kinderen. Illegale verkoop is wijdverbreid in en rond scholen, ondanks dat dit in strijd is met de wet.

De minister wees erop dat veel ouders hebben geklaagd over deze kwestie, die onmiddellijke aandacht behoeft. Dankzij tips van het publiek zijn ambtenaren effectief in het in beslag nemen van e-sigaretten, waarbij in beslag genomen voorwerpen een waarde hebben van honderdduizenden tot honderden miljoenen baht.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.