Thaise Youtubers beboet na rijden op strand in Chumphon

FOTO: MGR Online

Chumphon-

Een Thaise Youtuber en zijn team kregen elk een boete van 5,000 Baht nadat ze met een sedan op een strand in de wijk Lang Suan reden.

Een Thaise Youtuber met meer dan 14 miljoen abonnees plaatste de video-inhoud deze week. Hij en zijn team reden met de sedan op een strand in Pak Nam vanwege virale inhoud, maar de sedan kwam vast te zitten in het zand en ze werden door lokale bewoners geholpen om de sedan met een pick-up uit het zand te trekken. Veel tieners gingen tijdens het incident op de foto met de YouTubers.

De politie van Pak Nam Lang Suan, die de virale stunt niet humoristisch vond, onthulde dat vier mensen van het YouTube-kanaal zich bij de politie hadden gemeld. Ze werden alleen geïdentificeerd als de heer Tongchai, 28, de heer Prommet, 27, de heer Sanhawat, 24 en de heer Sangjar, 22. Ze vertelden de politie dat ze met de sedan over het strand reden om inhoud voor de zender te maken.

Ze werden beschuldigd van het veroorzaken van publieke problemen of ergernis en kregen elk een boete van 5000 Baht, oftewel ongeveer 150 dollar.

De Phuket Express merkt op dat de Youtubers zich ook publiekelijk hebben verontschuldigd voor de stunt.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.