Een vechtpartij na de wedstrijd barst los tussen buitenlandse strijders na de Thai Boxing Showdown in Phuket

Patong, Phuket – Een gevecht na de wedstrijd brak uit in een boksstadion in Patong na een Thaise bokswedstrijd tussen concurrenten uit Rusland en Ierland.

Het incident, dat oorspronkelijk plaatsvond op 26 mei, kreeg snel aandacht nadat virale beelden op verschillende sociale mediaplatforms circuleerden.

De wanorde begon kort nadat een Ierse bokser tot winnaar was uitgeroepen van een zwaar omstreden wedstrijd, wat leidde tot confrontaties tussen aanhangers van de Russische en Ierse atleten. De schermutseling escaleerde naar het boksstadium, waar het voortduurde tot tussenkomst van het veiligheidspersoneel van het stadion en de lokale wetshandhaving.

In een verklaring aan de Phuket Express bevestigden vertegenwoordigers van het Phuket Office van de Sports Authority of Thailand dat de twee betrokken boksers zich hadden verzoend met een handdruk, waarmee de officiële procedure werd beëindigd. Desondanks worden fragmenten van de ongeregeldheden nog steeds op grote schaal online verspreid, wat schadelijk is voor wat de Sports Authority of Thailand het imago van wereldklasse van het Thaise boksen in Phuket noemde.

De Sports Authority of Thailand's Phuket Office onderneemt momenteel maatregelen om het gedrag aan te pakken van bepaalde personen die, hoewel ze geen deelnemers waren aan de bokswedstrijd, het podium beklommen en betrokken raakten bij de woordenwisseling, waardoor ze de regels voor toeschouwers overtraden.

De betrokken personen, zoals hieronder te zien, verzamelden zich later op het kantoor van een districtsambtenaar, omhelsden elkaar en boden hun excuses aan voor het incident. De namen en teams van de betrokken strijders, of sportscholen die zij mogelijk hebben vertegenwoordigd, zijn door de relevante autoriteiten in Phuket verborgen gehouden.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.