Twee buitenlanders aangehouden wegens aangepaste motorfietsen die geluidsoverlast veroorzaken op Koh Samui

Koh Samui—

Op 25 mei 2024 arresteerden politieagenten van Bophut twee buitenlanders omdat ze naar verluidt de uitlaatpijpen van hun motorfietsen hadden aangepast, waardoor geluidsoverlast ontstond langs Chaweng Beach Road, Koh Samui, Surat Thani.

De politie hield de namen van de verdachten achter en nam de motorfietsen in beslag om te bepalen of de aanpassingen legaal waren. Deze actie volgde op klachten van de lokale bevolking die in de buurt van Choengmon Beach woonde, die melding maakte van frequente verstoringen door luidruchtig, roekeloos motorrijden door buitenlanders, tot wel tien keer per dag.


Aanvankelijk kon de politie niet optreden vanwege gebrek aan bewijs. Bewoners namen echter video’s op van de daders, die naar verluidt met ongepaste gebaren op de opnames reageerden. Deze video's werden op sociale media aan de politie van Bophut voorgelegd, wat aanleiding gaf tot het instellen van een politiecontrolepunt.


Nader onderzoek wees uit dat een deel van de motoren gehuurd was in Phuket. Een andere fiets met een luide uitlaat wordt ook onderzocht, waarbij de politie eraan werkt om de verdachte ter verantwoording te roepen.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.