Schildpad gered op het strand van Phuket

Phuket -

Een zeeschildpad werd zondag (26 mei) gered op een strand in Thalangth).

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde aan de Phuket Express dat ze door een plaatselijke bewoner op de hoogte waren gebracht dat er een zeeschildpad die nog leefde, gestrand op het strand van Nai Thon was aangetroffen. Medewerkers van het Sirinat National Park arriveerden snel op het strand om de schildpad te helpen.

De DMCR arriveerde later ook op het strand om de karetschildpad te vinden. Hij is 32.5 centimeter lang, 30.5 centimeter breed en weegt 2.6 kilogram. De schildpad was zwak, maar er werd geen wond aan de buitenkant gevonden.

De schildpad werd voor verdere medische behandeling naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center gebracht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.