Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: noodlanding van vliegtuig resulteert in één dodelijk slachtoffer en tientallen gewonden, en meer

Hier is een blik op de belangrijkste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van vorige week, maandag 20 mei tot zondag 26 mei 2024.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

  1. Singapore Airlines-vlucht SQ 312 van Londen naar Singapore maakte een noodlanding op Suvarnabhumi Airport. Meer dan 30 passagiers raakten gewond en één passagier stierf. De noodomleiding werd veroorzaakt door zware weersomstandigheden.

De commandant van divisie 4 van de Metropolitan Police maakte publiekelijk een geval bekend van vlucht SQ 312 van Singapore Airlines, met 229 passagiers aan boord, die te kampen had met ernstige turbulentie en vervolgens een noodlanding maakte op Suvarnabhumi Airport, Bangkok, waarbij 71 gewonden en één slachtoffer vielen.

Rust zacht voor het slachtoffer van het incident.

2. De Thaise senator Direkrit Jenkrongtham onthulde aan de nationale media dat hij en 39 andere senatoren een petitie hadden ingediend om de heer Pichit Chuenban, de minister die verbonden is aan het kabinet van de premier, af te zetten.

De Thaise premier Srettha Thavisin sprak tijdens een officieel bezoek aan Japan de media toe over het besluit van het Thaise Constitutionele Hof om een ​​petitie tegen hem in verband met de benoeming van voormalig minister Pichit Chuenban in overweging te nemen.

Ondanks het aftreden van de heer Pichit zal de rechtszaak verdergaan, waarbij premier Srettha Thavisin stelt dat hij er vertrouwen in heeft dat hij juridisch de juiste beslissing heeft genomen en dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

3. De heer Somsak Thepsuthin, de Thaise minister van Volksgezondheid, sprak de nationale media toe over het voorstel van de premier om cannabisbloemen te herclassificeren als een type 5 verdovende illegale drug.

Pro-cannabisactivisten blijven protesteren tegen het maken van cannabistoppen tot een illegaal verdovend middel en hopen een compromis te sluiten met de minister van Volksgezondheid voordat er definitieve wetten komen, en in plaats daarvan op te roepen tot betere regelgeving.

4. In Udon Thani, Noordoost-Thailand, wordt een 44-jarige Britse man aangeklaagd wegens mishandeling van een medewerker van een tankstation.

De heer Davis erkende zijn dronkenschap en betuigde spijt voor zijn daden, waarbij hij zijn excuses aanbood aan het slachtoffer en het Thaise publiek. Hij is een expat met een volwassen Thais kind.

5. Seka-politieagenten arresteerden een Belgische expat omdat hij naar verluidt een landgenoot had vermoord met een illegaal vuurwapen en het lichaam van het slachtoffer had verbrand in een poging het bewijsmateriaal te verbergen in Seka, Bueng Kan.

De verdachte, Steve, beweerde dat het slachtoffer herhaaldelijk geld had geëist, waarbij hij dreigde de woning van Steve in brand te steken en zijn familie schade toe te brengen als hij weigerde. In een vlaag van woede zou Steve een pistool van kaliber .22 hebben gebruikt om het slachtoffer drie keer neer te schieten en vervolgens het lijk van het slachtoffer hebben verbrand.

Bedankt en tot volgende week!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.