Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Belgische woekeraar gearresteerd en meer

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in onze omgeving van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de belangrijkste lokale verhalen in Phuket en nabijgelegen provincies.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 20 mei tot en met zondag 26 mei 2024

  1. Vijf verdachten gearresteerd na steekpartij van Britse man in Patong.

Dit incident heeft aanleiding gegeven tot bezorgdheid over de veiligheid op Bangla Road, een populaire uitgaansbestemming in Patong.

2. Een serene middag veranderde in een noodsituatie toen een jacht, afgemeerd nabij Lon Island, ongeveer een zeemijl van Chalong Pier, plotseling in vlammen opging.

De eigenaar van het jacht, naar verluidt een buitenlander, werd met succes uit het inferno gered zonder enige verwondingen op te lopen.

3. In Karon vond een gewelddadige woordenwisseling plaats waarbij een Franse en een Thaise man betrokken waren, waarbij ernstig letsel ontstond door een zwaard- en mesgevecht.

Welke persoon welk wapen hanteerde, maakt de politie niet bekend. 

4. Een tragisch incident deed zich voor toen een Indiase investeerder vermoord werd aangetroffen in Phang Nga, wat leidde tot de arrestatie van een Pakistaanse man en zijn Thaise vrouw.

De overleden Indiase man werd vorige week langs de weg in Takua Thung ontdekt, met een fatale schotwond aan zijn hoofd. 

5. Twee Franse mannen zijn ter plaatse dood verklaard nadat hun motor tegen een elektriciteitspaal in Paklok botste.

De twee Franse mannen waren op weg naar hun accommodatie. Toen ze bij een bocht aankwamen, verloor de motorrijder met hoge snelheid de controle en kwam de motor tot stilstand in een middenberm.

6. Een 63-jarige Belgische man werd gearresteerd in zijn woning in Soi Mangosteen, Rawai, nadat er een huiszoekingsbevel was uitgevaardigd.

Hij wordt beschuldigd van het runnen van een niet-geautoriseerd pandjeshuis, het runnen van persoonlijke leningen zonder vergunning en het opleggen van rentetarieven die de wettelijke limiet overschrijden. 

Dat was het voor deze week. Wees veilig!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.