Vijf illegale Myanmar-reisgidsen gearresteerd op het eiland Pha Ngan

FOTO: mgronline

Soerat Thani –

Vijf illegale Myanmar-reisleiders zijn donderdag (23 mei) gearresteerd op het eiland Pha Nganrd).

Surat Thani Immigration vertelde de Phuket Express dat ze klachten hadden ontvangen dat er veel illegale Myanmar-gidsen op het eiland Samui waren. Agenten van Surat Thani deden zich voor als klanten die rondreispakketten op twee rondvaartboten kochten. De boten vertrokken van het eiland Samui naar het eiland Tao (Turtle Island).

Onderdanen van Myanmar op de rondvaartboten legden tourprogramma's uit aan klanten en rondvaartboten stopten bij kleine eilanden om klanten te laten snorkelen terwijl ze werden bediend door illegale Myanmar-gidsen.

Agenten arresteerden uiteindelijk vijf illegale Myanmar-reisleiders nadat ze bewijsmateriaal hadden verzameld. De verdachten werden naar het politiebureau van Koh Tao in het district Koh Pha Ngan gebracht, waar ze werden beschuldigd van illegale reisleiders.

De Phuket Express merkt op dat reisleiders een beschermd beroep zijn in Thailand en dat werkvergunningen en visa voor buitenlanders voor deze baan niet beschikbaar zijn.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.