Tourism Authority of Thailand stimuleert toerisme in secundaire provincies

PERSBERICHT:

De regering is een grote campagne gestart om het toerisme in de 55 tweederangsprovincies te bevorderen, met als doel hun aandeel in de nationale inkomsten uit toerisme te vergroten van 20% naar 30%. De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft deze nieuwe strategie aangekondigd na een uitgebreide brainstormsessie waarbij negen ministeries, de Koninklijke Thaise Politie en twee extra instanties betrokken waren.

De TAT heeft als doel gesteld om 330 miljard baht aan jaarlijkse inkomsten uit toerisme uit deze provincies te halen, een aanzienlijke impuls gezien het feit dat de totale inkomsten uit toerisme voor 2024 worden geraamd op 1.2 biljoen baht. Om dit doel te bereiken heeft de TAT een vijfpuntenplan ontwikkeld met de titel ‘Ignite Tourism Thailand’. De strategieën omvatten het upgraden van restaurants en de basisinfrastructuur, het verbeteren van toeristische bestemmingen en hun omgeving, het ontwikkelen van producten en diensten die zijn afgestemd op de toeristische vraag, het bevorderen van toerisme via lokale tradities en verhalen, en het verbeteren van de verbindingen met het openbaar vervoer door de provincies.

Deze maatregelen werden besproken tijdens een sessie waaraan belangrijke belanghebbenden uit verschillende sectoren deelnamen, waaronder de ministeries van defensie, toerisme en sport, transport, natuurlijke hulpbronnen en milieu, handel, interieur, cultuur, volksgezondheid en industrie. De voorstellen die uit deze sessie voortkomen, zullen worden doorgestuurd naar de Nationale Commissie voor Toerismebeleid voor definitieve goedkeuring en toewijzing van de begroting voor het komende fiscale jaar.

De campagne sluit aan bij het sterke streven van de regering om minder bekende toeristische attracties in heel Thailand onder de aandacht te brengen, waardoor de toeristische ervaring wordt uitgebreid tot meer dan alleen de belangrijkste bestemmingen van het land.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.