Franse en Thaise mannen gewond na zwaard- en mesgevecht in Karon, Phuket

Karon-

Op maandag 20 mei 2024 vond in Karon een gewelddadige woordenwisseling plaats waarbij een Franse en een Thaise man betrokken waren, waarbij ernstig letsel ontstond door een zwaard- en mesgevecht.

Het incident werd om 11 uur gemeld aan de politie van Karon en bij het bekijken van camerabeelden werd vastgesteld dat het conflict om 20 uur begon toen dhr. Jirasak 'Mun' Thonghor een bierflesje in de woning van dhr. Arnaud Cezard, een 9-jarige Franse staatsburger.

Na een verhitte discussie escaleerde de confrontatie in een fysiek gevecht in de buurt van Soi Green Drinking Water. Beide personen waren gewapend, de een met een mes en de ander met een zwaard, en vervolgens werden ze voor behandeling in verschillende ziekenhuizen opgenomen.

Welke persoon welk wapen hanteerde, maakt de politie niet bekend. Kolonel Khundet Na Nongkhai liet de Phuket Express weten dat, hoewel de Fransman hersteld is, de Thaise man nog steeds aan intubatie lijdt.

Er wordt onderzoek gedaan om de omstandigheden die tot de vechtpartij hebben geleid vast te stellen en om te beslissen over verdere gerechtelijke stappen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.