Fire Guts-jacht in Chalong – VIDEO

Chalong, 20 mei – Een serene middag veranderde in een noodsituatie toen een jacht, afgemeerd nabij Lon Island, ongeveer een zeemijl van Chalong Pier, plotseling in vlammen opging.

Maandag om 3 uur werd de marinepolitie van Phuket gewaarschuwd voor het incident, waaruit bleek dat het schip zwaar in brand stond en dikke zwarte rook uitstraalde die al van ver zichtbaar was. De Royal Thai Navy reageerde samen met de Phuket Marine Police onmiddellijk op de noodoproep. Met behulp van waterpompen haalden ze zeewater op om de hevige vlammen te bestrijden.

Door een gelukkige gang van zaken werd de eigenaar van het jacht, naar verluidt een buitenlander, met succes uit het inferno gered zonder enige verwondingen op te lopen. De brand werd uiteindelijk onder controle gebracht, waardoor verdere schade of verlies aan mensenlevens werd voorkomen.

Het jacht, nu verkoold en verwoest, vertegenwoordigt een geschat verlies van tien miljoen baht. Terwijl de rook is opgetrokken, is de Forensische Politie begonnen met een onderzoek om de oorzaak van de brand vast te stellen.

De maritieme gemeenschap blijft zeer alert omdat dit incident de altijd aanwezige gevaren op zee benadrukt, zelfs als het aangemeerd is bij de pier. Verdere updates zullen volgen naarmate de autoriteiten dieper in het onderzoek duiken.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.