NIDA-enquête: De meerderheid van de Thais steunt de herclassificatie van cannabis als verdovend middel; Het publiek steunt medisch gebruik boven recreatief gebruik

Nationaal—

Op 19 mei 2024 onthulde het eerste onderzoekscentrum van Thailand, NIDA Poll, tussen 14 en 15 mei publiekelijk een onderzoek onder 1,310 personen over een voorstel om cannabis opnieuw te classificeren als een verdovende illegale drug.

Volgens NIDA zijn de gegevens verzameld van 1,310 personen ouder dan 15 jaar met een breed scala aan carrières en inkomens in heel Thailand. Het onderzoek werd uitgevoerd door middel van een meertrapssteekproefmethode via telefonische interviews. Er werd gemeld dat de betrouwbaarheidswaarde 97% bedroeg dat de resultaten door de landmeters accuraat zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek naar de publieke opinie over aangezien Cannabis als verdovend middel, 53.74% van de respondenten was het ermee eens, maar zei dat het ook medische en economische voordelen heeft33.59% was het ermee eens en zei dat cannabis geen voordelen heeft, 11.60% was het daar niet mee eens en 1.07% was er niet zeker van.

Met betrekking tot de publieke opinie over het cannabisbeleid van de overheid gaf 74.58% van de respondenten aan dat dit alleen voor medische en therapeutische doeleinden mag zijngaf 19.39% aan dat de overheid geen enkel beleid zou moeten implementeren om cannabis of cannabisproducten te ondersteunen, 10.53% was van mening dat zij legale cannabisproducten zou moeten ondersteunen, waarbij 7.40% het algemene publieke inkomen zou moeten verhogen, 3.21% voor het ondersteunen van recreatieve doeleinden, en 0.99% was er niet zeker van of antwoordde niet.

Over de kwestie van de herclassificatie van cannabis als verdovend middel was 60.38% van de respondenten het er volledig mee eens15.27% was het er enigszins mee eens, 14.50% was het er helemaal niet mee eens, 8.93% was het er enigszins mee oneens en 0.92% was er niet zeker van of antwoordde niet.

Wat betreft de compensatie voor cannabisboeren of -bedrijven als cannabis opnieuw wordt geclassificeerd als een illegaal verdovend middel, was 46.95% van de respondenten van mening dat de overheid niemand mag compenseren35.03% vond dat de overheid zowel cannabisboeren als bedrijven moet compenseren, 10.08% zei dat alleen boeren gecompenseerd moeten worden, 2.06% zei dat alleen cannabisbedrijven gecompenseerd moeten worden, en 5.88% was onzeker of gaf geen antwoord.

Tenslotte wat hun ervaringen met cannabis betreft, gaf 68.93% van de respondenten aan geen ervaring met cannabis te hebben, en 31.07% had enige ervaring.
Van degenen met cannabiservaring (407 respondenten) had 52.58% het gebruikt in eten of drinken, 34.64% had het gerookt of geconsumeerd, 22.36% had het voor medische doeleinden gebruikt, 15.97% had cannabis gekweekt en 0.98% had ervaring met commerciële doeleinden. verwerking en handel in cannabisproducten.

Deze peiling komt in de nasleep van een groeiend debat tussen de Thaise regering en pro-cannabisgroepen over een voorstel om cannabis opnieuw te classificeren als een illegaal verdovend middel, zoals we hier uitgebreid hebben gerapporteerd.

Pro-cannabisgroepen hebben al tegen het voorstel geprotesteerd en juridische dreigementen en formele brieven aan de Thaise regering gestuurd, waarin wordt geprotesteerd tegen het voorstel dat cannabis in Thailand feitelijk opnieuw zou criminaliseren, behalve voor medisch gebruik met strikte overheidsregels, waardoor de mogelijkheid voor mensen om thuis kleine hoeveelheden te kweken wordt beëindigd en waardoor mensen mogelijk geconfronteerd worden met de mogelijkheid van hoge boetes en uitgebreide gevangenisstraffen, zelfs voor kleine hoeveelheden van marihuana.

Het voortdurende debat over wat te doen met cannabis in Thailand, waarbij beide kanten van het debat tegengestelde standpunten hebben, duurt al twee jaar sinds cannabis werd gedecriminaliseerd, maar de oppositie vocht tegen het finaliseren van wetten om de industrie te reguleren, waardoor deze in een juridisch grijs gebied bleef steken. tot deze datum.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.