Franse toerist loopt ernstig letsel op bij Na Muang-waterval 2 op Koh Samui

Koh Samui—

Op 18 mei 2024 ontvingen de administratieve ambtenaren van het district Koh Samui een ongevalsrapport van een buitenlander die een ernstig knieblessure opliep na een val bij de Na Muang-waterval 2 in Koh Samui, Surat Thani.

In reactie op het rapport werden de toeristenpolitie, reddingsteams en relevante instanties van Koh Samui naar de plaats van het ongeval gestuurd en vonden een Franse toerist, wiens naam door de politie werd verborgen, die ernstig gewond was geraakt nadat hij was uitgegleden en haar knie had bezeerd.
Volgens het politierapport gingen het slachtoffer en haar drie andere vrienden wandelen bij de Na Muang-waterval 2. Het Franse slachtoffer gleed echter uit en viel op rotsen terwijl ze over rotsachtig en glad terrein liep. Haar vrienden vroegen vervolgens de lokale bevolking om hulp, omdat het Franse slachtoffer niet kon lopen.
De reddingsteams bereidden de benodigde uitrusting voor en planden de redding van het slachtoffer. Bij aankomst op de plaats van het ongeval verleenden de reddingsteams eerste hulp en brachten het slachtoffer langzaam in veiligheid met een opvouwbare brancard.


Volgens de reddingsteams werd het slachtoffer met succes overgebracht naar het Koh Samui-ziekenhuis voor medische behandeling. De operatie duurde meer dan twee uur omdat het terrein rotsachtig, steil en glad was.
Na Muang Waterval 2 had echter naar verluidt elk jaar soortgelijke ongelukken, hoewel agenten waarschuwingsborden uitvaardigden. Er werd gemeld dat sommigen van hen zelfs het leven hadden verloren door een val van hoge grond.

Abonneren
Kittisak Phalaharn
Kittisak heeft een passie voor uitgaan, hoe zwaar het ook zal zijn, hij zal reizen met een avontuurlijke stijl. Wat zijn interesse in fantasy betreft, zijn detectivegenres in romans en sportwetenschappelijke boeken een deel van zijn ziel. Hij werkt voor Pattaya News als de nieuwste schrijver.