Waarschuwing voor zware regenval afgegeven in heel Thailand

PERSBERICHT:

De Thaise Meteorologische Afdeling (TMD) heeft een waarschuwing afgegeven voor hevige regenval die naar verwachting van 20 tot 26 mei over verschillende regio’s van Thailand zal trekken.

Volgens TMD-directeur-generaal Kornrawee Sitthichivapak is het naderende weer te wijten aan een intensivering van de zuidwestelijke wind in heel Thailand. Vanaf begin volgende week zullen deze winden de Andaman Zee, de Golf van Thailand en verschillende provincies treffen.

Inwoners in de westelijke delen van het noorden, de centrale vlakte en de zuidelijke regio's van Thailand zijn opgeroepen zich schrap te zetten voor mogelijke plotselinge overstromingen en afvoer, die het gevolg zouden kunnen zijn van de voorspelde zware regenval. Het advies benadrukt het belang van paraatheid in deze gebieden om de impact van de verwachte zware weersomstandigheden te verzachten.

De TMD heeft zeelieden ook gewaarschuwd voor ruwe zeeomstandigheden, waarbij de golfhoogten in de Andaman Zee naar verwachting van dinsdag tot en met zondag tussen de twee en drie meter zullen reiken. De autoriteiten hebben het varen in de bovenste delen van de Andamanse Zee tijdens deze periode afgeraden en hebben opgeroepen tot verhoogde voorzichtigheid voor degenen die door de wateren van de Golf van Thailand en de lagere Andamanse Zee varen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.